Новини України. 20 грудня. Вчора, в день Святого Миколая, на гірськолижному курорті «Буковель» запалили двометрову свічку і пригощали 120-кілограмовим пряником «Миколайчиком».

Карпати, Буковель
На Буковелі в Карпатах ставитимуть рекорди увесь наступний рік

Пряник спекли у Вишгороді (Київська обл.) і привезли на Франківщину частинами. На нього пішло 18 кг цукру, 10 кг маргарину, 30 кг борошна, 20 кг повидла, 2 кг кориці, 15 кг глазурі та майже кіло меду. Пряник вийшов довжиною 3,5 м і шириною 1,1 м. Спробувати гігантський кондитерський шедевр прийшло близько 2 тисяч осіб. Свічку зробили також під Києвом – у Боярці – з 20 кг натурального воску.

«Ми підготували 20 рекордів до 20-річчя Незалежності України. Презентувати їх будемо на всі великі свята. До Нового року готуємо величезного павука з соломи. Раніше таких павучків вішали в хаті, як оберіг. Всі експонати, крім тих, які з’їдять, будуть зберігатися в музеї на курорті. Рекорди занесемо в спеціально створену «Книгу рекордів ТК« Буковель», а потім і України», – розповіла організатор акції Світлана Обаль.

Перед тим як відправити у Карпати свічку і пряник, їх освятили у селі Демидів (Київська обл.) на місці Богоявлення. Згідно з переказами, в 1925 році двом пастушкам там з’явився Господь. Зараз на цьому місці – каплиця.

За матеріалами Сегодня