Смаженій картоплі - ні!

2 листопада. Коли картопля смажиться в олії при високій температурі, вона виділяє хімічну речовину – акриламід, яка здатна викликати ракові захворювання.

Зокрема, акриламід підвищує ризик розвитку раку грудей на 30-50%.

У 2008 році вчені виявили, що жінки, які їли одну порцію чіпсів щоденно, в два рази частіше хворіють на рак яєчників та ендометрію.

Смажена картопля – не єдина їжа, що містить акриламід. У будь-яких продуктах з крохмалем, які готують занадто довго при високій температурі, утворюється акриламід. Це стосується і м’яса, і овочів, приготованих на грилі, особливо, якщо на них залишаються сліди від грат. Також сюди можна додати смажений хліб, запечену їжу, добре просмажене м’ясо, деякі сухофрукти тощо.

Джерело Здравоє