ЄС лобіює інтереси шоколадних магнатів

Європейський суд заборонив італійським виробникам шоколаду писати на етикетці “чистий шоколад“, інформує Антоніо Чіанчулло читачів газети La Repubblica.

Європейський суд заборонив Італії писати “чистий шоколад “на виробі з чистого шоколаду, тобто приготованому відповідно до традицій, без використання дешевих рослинних жирів. Ця суперечка триває вже 10 років. У 2000 році Європейський парламент прийняв рішення про те, що цілком законно додавати в шоколад до 5% речовин, альтернативних маслу какао, і не писати на етикетці “сурогат“. Італія знайшла вихід з положення, ввівши напис “чистий шоколад”, щоб розрізняти два продукти. Тепер Європейський суд заборонив це формулювання”, – повідомляє видання.

Італійські виробники дивуються: після дозволу продавати вино без винограду і сири, які бачили молоко лише здалеку, суд залізним кулаком карає і кустарне, і якісне виробництво, відзначає автор статті.

За словами Чінції Скаффіді з Слоу Фуд, таким чином лобіюються інтереси великих виробників. Відомий італійський виробник шоколаду Джанкарло Галан заявляє: “Італія, Іспанія і Франція в момент голосування недооцінили питання і тепер плачуть про те, що загубленого не повернеш”.

Джерело La Repubblica