борщ
Олімпійський борщ вийшов смачний

У суботу, 2 жовтня, в селі Чубинське під Києвом у рамках міжнародної аграрної виставки-ярмарку «Золота осінь» був встановлений рекорд України і світовий рекорд із приготування борщу, інформує “Дзеркало тижня”. У казані на 5 тис. літрів було зварено 4 тис. літрів борщу.

Рекорд зафіксував представник Книги рекордів України Ігор Підчибій.

«Борщ вийшов на славу, незважаючи на такі величезні пропорції. Люди пробують і дякують», — повідомив представник одного з організаторів свята, головний редактор «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий.

На приготування традиційної української страви було використано 250 кг капусти, 90 кг цибулі, 80 кг моркви, 140 кг квасолі, 27 кг солі.

Для реалізації проекту, ініційованого «Дзеркалом тижня», свої зусилля об’єднали корпорація «Еталон», Асоціація кулінарів України, Украгропромбіржа і Національний торговельно-економічний університет.