Темний шоколад радять їсти діабетикам

18 жовтня. Великобританія. Група вчених з університету Хала (Hull University), Великобританія, під керівництвом Стіва Аткіна (Steve Atkin) з’ясувала, що вживання в їжу чорного шоколаду з високим вмістом какао може допомогти людям, страждаючим від діабету, знижувати рівень холестерину, не дозволяючи йому доходити до небезпечно високого рівня, повідомляє BBC News.

Результати дослідження були опубліковані в журналі Diabetic Medicine.
Як раніше було виявлено, поліфеноли, що містяться в шоколаді з високим вмістом какао, знижують ризик серцевих захворювань. Так що вчені припустили, що вживання такого шоколаду може допомогти і діабетикам, знижуючи їх рівень холестерину. Високий рівень холестерину властивий людям, які страждають від діабету. Відомо, що він підвищує ризик виникнення серцевих захворювань.

Практика показала, що у деяких діабетиків рівень холестерину від шоколаду дійсно знизився. Тим не менш, фахівці з організації Diabetes UK заперечують, що шкода, яка буде завдана ним здоров’ю діабетиків через високий рівень вмісту жиру і цукру в такому шоколаді, переважують отримувану від нього користь.

Нагадаємо, що раніше та ж група вчених з’ясувала, що щоденний прийом темного шоколаду з високим вмістом какао може допомогти в боротьбі з синдромом хронічної втоми. Пацієнти, що прийняли участь у дослідженні, відчували себе менш втомленими, коли їли темний шоколад з високим вмістом какао, ніж при вживанні білого шоколаду, пофарбованого в коричневий колір.

Раніше вчені з Єльського центру профілактичних досліджень (Yale Prevention Research Center), США, виявили, що темний шоколад покращує роботу кровоносних судин. Крім того, дослідження показали, що чорний шоколад підвищує вміст у крові антиоксидантів, що захищають серце. Італійські ж учені прийшли до висновку, що регулярне споживання темного шоколаду допомагає зменшити запалення, тісно пов’язане з серцем і хворобою кровоносних судин.

Джерело Вокруг Света