Пиво
Повний місяць робить пиво ще смачнішим

Повний місяць найчастіше асоціюється з приливами і відливами, божевіллям та істотами на кшталт перевертнів, але бельгійські пивовари довели, що повний місяць – ідеальний час для виготовлення пінного напою.

У маленькому тихому містечку Перювельз на півдні Бельгії на пивоварні, що належить сім’ї Кольє, виробляють особливе пиво, яке варять виключно при світлі повного місяця.

Це не данина міфології, а визнання факту, що природа суттєво впливає на процес пивоваріння.

“Ми провели кілька тестів і помітили, що бродіння проходить інтенсивніше, активніше”, – пояснив власник броварні Caulier Роже Кольє, чий дідусь ще в 1930-х роках почав продавати домашнє пиво.

“Кінцевий продукт був абсолютно несхожим на просте пиво, з більш сильним смаком, що зберігається значно довше”, – додав він.

Повний місяць прискорює бродіння, що скорочує цей процес до п’яти з семи днів і додає смаку пива “різкості”, не роблячи його при цьому занадто терпким, кажуть поціновувачі бурштинового напою.

Пиво має золотистий колір і містить 10% алкоголю, що вважається досить міцним в більшості європейських країн і США, але часто зустрічається в Бельгії, де традиційне зварене ченцями пиво буває 10-12%.

Пивоварня Caulier планує випустити близько 12 тисяч пляшок свого, звареного при повному місяці, пива Paix-Dieu Pleine Lune і почати продаж 31 жовтня.

Джерело Reuters