Fruits_1


Наша зима – це не тільки холод, але і відсутність свіжих овочів, фруктів і ягід, вирощених в наших садах. Однак наш організм не дивиться на пору року. Йому як і раніше необхідні вітаміни і мінерали, які знаходяться в свіжих продуктах.


Тому свої і заморські фрукти і овочі потрібно вважати не розкішшю, а відмінним засобом для підтримки імунної системи, яка в холодну пору року потребує додаткової підтримки.

Деякі вважають, що зимові фрукти і овочі позбавлені корисних властивостей. Насправді, це зовсім не так. Оскільки зимові продукти збираються приблизно у вересні, то вони, як правило, насичені корисними речовинами і клітковиною, необхідною для хорошого травлення та очищення організму. Корисність втрачається на половину тільки до березня. Головне – це правильне зберігання.

Яблука – вони багато на велика кількість вітамінів групи В, а також Е, С, К, Р, РР і каротин. Більше того, в яблуках міститься багато мікроелементів, наприклад, марганець, залізо, магній, кальцій. Нарешті, в яблуках міститься яблучний пектин, який допомагає вивести з організму солі важких металів і холестерин, тому яблука корисні в будь-який час року.

Груші також корисні, як і яблука. У них є каротин, залізо, калій, вітаміни групи В. Вживання груш допомагає зміцнити серцево-судинну систему, запобігти ознакам втоми – запаморочення, перевтома, що дуже важливо взимку, коли нам так не вистачає сонця і вітамінів. Груші нормалізують рівень цукру в крові і роботу шлунково-кишкового тракту. Нарешті, груші знижують чутливість до холоду.

Гранат багатий мікроелементами – кальцієм, магнієм, марганцем, калієм, натрієм. Також, в гранатах знаходяться вітаміни С, РР, В1, В6. Гранат позитивно позначається на рівні гемоглобіну в крові та на зміцнення імунної системи.

Банани славляться, перш за все, тим, що стимулюють вироблення гормону щастя – ендорфіну. Більш того, в бананах міститься велика кількість калію, який відіграє важливу роль в роботі серцево-судинної системи. Часте вживання бананів посприяє тому, що діагностика серця покаже гарні результати.

Хурма є відмінним джерелом фолієвої кислоти, заліза, йоду, а також вітамінів групи В, Р, С, пектину і каротину. Саме тому хурма вважається ідеальним зимовим фруктом.

Мандарини теж є символом зими. Вони багаті кальцієм, вітаміном С, D, вітамінами групи В. Мандарини не тільки допомагають зміцнити імунітет, але й забезпечують еластичність судин і відновлюють обмін речовин. Однак вживаючи мандарини, як і будь-які інші цитрусові – апельсини, лимони, грейпфрути, потрібно пам’ятати, що вони можуть стати причиною харчової алергії.

Грейпфрути сприяють зниженню рівня цукру в крові, холестерину, а також зміцнюють антибактеріальний захист. Більш того, речовини, які знаходяться в цьому зимовому фрукті, допомагаю швидше спалювати жири і виводити токсини з організму.

Вибирати фрукти потрібно правильно, щоб у них збереглося максимум корисних речовин. Так, важливо, щоб шкірка була щільною, без видимих пошкоджень і темних плям. Тріщини і темні боки можуть говорити про наявність канцерогенів. Перед вживанням фрукти потрібно обов’язково мити в кип’яченій воді або краще зчищати шкірку, оскільки на ній можуть знаходитися дуже шкідливі бактерії.