antirak_1

Щогодини в Україні реєструється понад 20 нових випадків захворювань на рак, а помирає 10 людей. Онкологічні захворювання – на другому місці після серцево-судинних, щороку забирають життя 90 тисяч українців, 35% з яких є у працездатному віці.

У кожного третього чоловіка, та кожної п’ятої жінки діагностуються ракові захворювання. Понад 75% смертей зумовлені неправильним харчуванням та водою.

Харчування є одним із найвагоміших факторів не лише у профілактиці, але і у лікуванні раку. Пропонуємо до Вашої уваги 10 природних убивсь раку.

1. Часник

Часник не тільки захищає від вампірів ;), але й завдяки особливим з’єднанням підвищує активність клітин імунної системи, що відповідає за опір раку. Вченими давно доведено, що часник знижує ризик розвитку серцевих хвороб та інсульту. Більше того, він здатний захистити від раку шлунка і раку кишечника – двох найбільших хвороб-убивць на планеті.

Дослідження довели, що ті, хто вживає часник регулярно, стикаються з раком шлунка і кишечника набагато рідше. У зв’язку з цим вчені-медики рекомендують навіть здоровим людям їсти часник щодня. У тиждень обсяг з’їденого часнику повинен бути не менше ніж 5 зубчиків. Допускається приймати часникові добавки.

2. Квасоля

Квасоля є відмінним джерелом рослинного білка, забезпечує організм хорошою порцією клітковини, при цьому вона володіє протираковими властивостями. Квасоля і боби містять деякі фітохімічні речовини, які запобігають генетичному пошкодженні клітин або значно уповільнюють цей процес. Боби з квасолею можуть охороняти від багатьох видів раку, але найкраще вони захищають від раку простати, плюс знижують ризик розвитку раку травних органів.

3. Морква

Всі ми знаємо, що морква є потужним антиоксидантом і джерелом бетакаротину. Але не кожен знає, що названі речовини і властивості знижують ризик захворіти певним видом раку – раком порожнини рота і гортані, шлунка і товстої кишки, сечового міхура і передміхурової залози. Дослідження урологів підтвердили, що морква в якійсь мірі чинить опір раку сечового міхура. Для профілактики страшного захворювання підійде і сира морква, і варена, однак, саме в сирому продукті зберігається велика поживна цінність, що сприяє кращому протистояння раку.

4. Брокколі

Брокколі – це рослина здатна знешкодити навіть руйнівний вплив раку. Брокколі діє в ролі антиоксиданту і стимулює клітини людини, змушуючи їх боротися з недугою. Найбільшу цінність мають молоді рослини брокколі, вони містять цілий ряд протиракових елементів. Паростки брокколі, такі корисні в боротьбі з раком, можна знайти в магазинах здорового харчування або виростити самостійно. Так просто захистити власне здоров’я, додавши до чергової страви кілька паростків цієї неймовірно корисної рослини.

5. Каєнский перець

Каєнский перець містить речовину, яка викликає паління у всій порожнини рота, але це ж речовина успішно бореться з раковими клітинами. Вживати його можна стільки, скільки витримаєте ви самі. Процес протікає за принципом дії парної проти застуди – чим жаркіше, тим краще.

6. Гриби

Гриби – це джерело корисних речовин для всього організму, але і в боротьбі з раком вони дуже ефективні. Ще шість тисяч років тому китайці використовували азіатські гриби в лікувальних цілях. Гриби, несучі користь організму, бувають різних сортів. Можна вживати в їжу безпосередньо самі гриби, а можна придбати спеціальні добавки з екстрактом зазначених продуктів.

В азіатських грибах міститься речовина, яка відмінно бореться з раковими клітинами простати, воно зупиняє ріст ракових клітин і викликає їх самознищення. Про це свідчать і численні дослідження.

7. Малина

Малина – це джерело антиоксидантів та інших речовин, що захищають від раку. Спеціальні дослідження на щурах показали, що у тих тварин, які вживали чорну малину, відсоток ракових клітин стравоходу значно знижувався. Пізніше порошок з малини давали людям, хворим на рак прямої кишки, і результат теж виявився непоганим. Тому, в захисті та боротьбі з раком на озброєння потрібно взяти ці смачні і дуже корисні ягоди.

8. Зелений чай

Зелений чай містить речовини, що гальмують руйнівний вплив ракових клітин в легенях і травній системі. Але це відноситься виключно до теперішнього зеленому чаю, що поставляється з Японії. Більшість упаковок на вітринах сучасних супермаркетах це не той чай, про який йде мова. Тому, якщо хочете захищатися від раку за допомогою зеленого чаю, доведеться пошукати азіатський магазин і придбати продукт там.

9. Помідори

Помідори містять дуже багато корисних речовин, причому, зовсім не важливо, в обробленому вигляді вживати їх або сирими. Численні дослідження таки довели, що помідори не марні в боротьбі з раком. У чоловіків, що регулярно споживали помідори і страви з них, ризик розвитку раку простати знижувався на 35%.

10. Куркума

Куркума давно і успішно використовується при лікуванні запальних і простудних захворювань, при знятті симптомів астми. Однак нещодавно вчені заявили, що і з раком боротися куркума в змозі. Такий висновок був зроблений з такої інформації: у Сполучених Штатах рівень захворюваності на рак передміхурової залози дуже високий, а в Індії цей показник надзвичайно низький. Вчені припустили, що жителі Індії харчуються інакше, їдять продукти, які захищають їх від розвитку раку, в той час як американці вживають у їжу абищо.